Gå til hovedindhold
By, bolig og miljø

Ny aftale skaber tryghed for Frederiksberg Boligfond og dens lejere

Ny aftale mellem Frederiksberg Kommune og Frederiksberg Boligfond skaber ro om fondens økonomi og tryghed for lejerne samtidig med, at den bidrager til en blandet by med boliger til alle indkomster.

23. maj 2023

Indhold

  Efter flere års usikkerhed går Frederiksberg Boligfond og dens lejere en tryg og stabil fremtid i møde. Med en ny aftale bytter Frederiksberg Kommune en gammel forkøbsret til 16 af fondens ejendomme til en anvisningsret på 25 procent i fondens ledige boliger.

  Forkøbsretten var en af de store forhindringer for, at Frederiksberg Boligfond kunne refinansiere dens gæld. Med aftalen fjernes denne forhindring, så fonden fremover kan eksistere på et sikkert økonomisk fundament.

  Formanden for Frederiksberg Boligfond, Flemming Brank, glæder sig over en lysere fremtid for fonden og dens lejere:

  ”Det er nok ikke nogen hemmelighed, at Frederiksberg Boligfond gerne ville have været de seneste år foruden. Usikkerheden om fondens økonomi har fyldt alt for meget og skygget for Frederiksberg Boligfonds egentlige formål - at levere gode og prisvenlige boliger til vores flere tusinde lejere på Frederiksberg. Med denne aftale kan vi nu komme i en konstruktiv dialog med vores banker og finde en løsning, som sikrer Frederiksberg Boligfond fremover. Vi glæder os til nu endeligt at komme videre.”

  Frederiksbergs borgmester Michael Vindfeldt (S) glæder sig også over aftalen:

  ”Alle kan huske sagen, hvor den Den Sønderjyske By var ved at blive solgt til kapitalfonden Blackstone. Med denne aftale undgår vi, at Frederiksberg Boligfond havner i en lignende situation i fremtiden. Det er så vigtigt for Frederiksberg, at vi har boliger, som er til at betale uanset indkomst. Til gavn for beboerne og den blandede by.”

  Frederiksberg Boligfond og Frederiksberg Kommune har også aftalt at etablere et nyt forum for samarbejde, hvor de skal følge og udvikle anvisningsretten og andre forhold, der kan bidrage til den blandede og bæredygtige by.

  Ankestyrelsen har godkendt aftalen.