Gå til hovedindhold
Kommune
Dagtilbud og skole

Frederiksberg Kommune ansætter ny børne- og ungedirektør

Mandag den 29. januar besluttede en enig kommunalbestyrelse på Frederiksberg at ansætte Lise Stidsen Vandahl som ny direktør for Børne- og Ungeområdet.

31. jan. 2024

Indhold

  Lise Stidsen Vandahl kommer fra en stilling som vicedirektør i Socialforvaltningen i Københavns Kommune, hvor hun har være overordnet ansvarlig for området for udsatte børn og unge i alderen 0-18 år. Som børne- og ungedirektør i Frederiksberg Kommune får hun blandt andet ansvaret for Dagtilbudsafdelingen, Skoleafdelingen, Familieafdelingen, Tandplejen og Sundhedstjenesten. 

  Borgmester Michael Vindfeldt (S) glæder sig til samarbejdet:

  ”Vi er stolte over, at Frederiksberg Kommune har landets syvendebedste folkeskoler, og vi har meget høje ambitioner på børne- og ungeområdet. Vi vil skabe de bedste rammer for børnene i vores dagtilbud og skoler, så de har en fantastisk barndom og ungdom. Lise Stidsen Vandahl har stor erfaring med børne- og ungeområdet, og jeg er glad for, at vi får endnu en stærk lederprofil med ombord i Frederiksberg Kommune. Både kommunalbestyrelsen og jeg ser frem til at samarbejde med Lise Stidsen Vandahl om udviklingen af vores vuggestuer, børnehaver og skoler.”

  Kommunaldirektør Nina Eg Hansen ser frem til at få styrket indsatsen for børn og unges trivsel:

  ”Vi tror på, at alle børn har brug for at være en del af stærke fællesskaber, men i hele landet er der flere og flere børn og unge, som har det svært. Derfor arbejder vi ihærdigt på, at flere børn bliver en del af de almene fællesskaber i vores skoler og dagtilbud. Lise Stidsen Vandahl er en dygtig og driftsikker leder, der har omfattende erfaring med at hjælpe udsatte børn og unge, så hun bliver en kæmpe gevinst for Frederiksberg Kommune.” 

  Lise Stidsen Vandahl har store forventninger til sin nye arbejdsplads:

  ”Frederiksberg Kommune har et godt ry og er kendt for høj kvalitet og store ambitioner på børne- og ungeområdet. Jeg glæder mig til at være med til at skabe stærke børnefællesskaber i samarbejde med byens mange engagerede medarbejdere, ledere og politikere. Jeg er meget optaget af det tværfaglige samarbejde, så vi i fællesskab skaber de bedste løsninger ift. børns trivsel og læring. Jeg glæder mig meget til at begynde, og jeg glæder mig til samarbejdet med alle.” 

  Lise Stidsen Vandahl indtræder i direktionen i Frederiksberg Kommune, der foruden den nye børne- og ungedirektør består af kommunaldirektør Nina Eg Hansen, social-, sundheds- og arbejdsmarkedsdirektør Jeppe Bøgh Andersen og konstitueret by-, kultur- og miljødirektør Jesper Dahl. 

  Lise Stidsen Vandahl begynder som børne- og ungedirektør i Frederiksberg Kommune den 4. marts 2024.    

  CV for Lise Stidsen Vandahl

  2020 – nu:        Vicedirektør i Socialforvaltningen i Københavns Kommune
  2018 – 2020:    Udviklingschef i Socialforvaltningen i Københavns Kommune
  2015 – 2018:    Vicedirektør i Socialstyrelsen
  2012-2015:       Kontorchef i Socialministeriet 

  Uddannet Cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet i 2004.