Gå til hovedindhold

Alle partier på Frederiksberg med i budgetaftalen: ”Ansvarlighed og balance”

Socialdemokratiet, Det Konservative Folkeparti, Enhedslisten, Det Radikale Venstre, Venstre, SF og Helle Sjelle har netop indgået en bred budgetaftale, der skal sikre balance i kommunens økonomi.

12. sep. 2023

Indhold

  Budgettet for 2024 vedtages i en presset tid. Frederiksberg Kommune oplever endnu en gang ekstraordinære tab, der kommer fra en række eksterne forhold, som kommunen ikke selv har indflydelse på. Frederiksberg drives effektivt, og er en af de kommuner i landet med de laveste serviceudgifter pr. indbygger. Det gør det svært at finde store besparelser, der ikke går voldsomt ud over den helt almindelige borgernære velfærd, når kommunen udsættes for uventede og pludselige eksterne økonomiske chok. 

  Udfordringerne for kommunens økonomi er så store, at det både har været nødvendigt at gennemføre besparelser og hæve skatten. 

  Alle partier er enige om en skattestigning på 1,1 procentpoint i 2024. Partierne er også enige om, at skatten sænkes igen, så snart kommunens økonomi tillader dette. I 2026 falder skatten med 0,1 procentpoint til 24,47 procent, i 2027 til 24,37 procent, i 2028 til 24,27 procent og i 2029 til 24,17 procent. Med en skattestigning på 1,1 procentpoint til 24,57 procent vil Frederiksberg Kommune stadig være blandt den fjerdedel af kommunerne, der har lavest skatteprocent.

  Herudover er der enighed om at gennemføre en række besparelser og effektiviseringer for 45 millioner kroner i 2024, 68 millioner i 2025 stigende til 72 millioner i 2026 og 2027.

  Inden for de økonomiske rammer, som besparelser og skattestigning giver plads til, er partierne enige om, at det er bydende nødvendigt, at Frederiksberg fortsat bidrager til, at kommunen bliver grønnere og belaster klimaet mindre, samtidig med at der passes på den afgørende velfærd.

  Læs den samlede budgetaftale her

  Aftalen skal vedtages endeligt i kommunalbestyrelsen den 9. oktober.