Her kan du finde information om affaldssortering, byggetilladelser, parkering og meget mere.
ㅤ
Trafik
På denne side kan du blandt andet bestille parkeringsbillet- og licens.
På denne side kan du følge med i, hvor i byen vi udfører eller planlægger vejarbejder eller vejlukninger.
Hjælp os med at sikre en ren og velfungerende by ved at fortælle os, når noget ikke fungerer.
Læs om den offentlige transport på Frederiksberg, om delebiler eller kommunens indsats for cyklisme.
Læs om, hvordan vi holder byen ren, også for graffiti, og rydder for sne. Læs også om, hvad dine forpligtelser er som grundejer.
Bor du på en privat fællesvej, gælder nogle særlige regler for vedligeholdelse af arealer, beplantning af træer, renholdelse, vinterbekæmpelse med videre.
På denne side kan du søge om erstatning, hvis du falder, har et uheld på cykel eller i et motorkøretøj på offentlig vej, fortov eller område. Du kan også søge om erstatning, hvis ansatte fra Frederiksberg Kommune forvolder skade på dine ejendele.
Du skal søge om tilladelse, hvis du ønsker at råde midlertidigt over veje og offentlige pladser med materiel eller lignende på Frederiksberg. Du kan forvente, at vi behandler den inden for 8 arbejdsdage, hvis din ansøgning er fyldestgørende.
Hvis du ønsker at etablere en ny adgangsvej/overkørsel eller ændre en eksisterende til såvel en offentlige vej som en privat fællesvej, skal du søge om tilladelse hertil hos Frederiksberg Kommune, der er vejmyndighed.
Du skal søge tilladelse hos Frederiksberg Kommune, hvis du ønsker at grave i veje, fortove eller lignende på Frederiksberg.
Affald og genbrug
Mit Affald er dit vigtigste redskab. Her kan du blandt andet fortælle os, hvis du ikke har fået hentet dit affald, og du kan se, hvad der er registreret på din adresse.
De vigtigste informationer til dig som er affaldsansvarlig, vicevært, ejendomsfunktionær eller bestyrelsesmedlem i en ejendom på Frederiksberg.
På denne side finder du vores sorteringsguide, hvor du kan søge på et specifikt stykke affald, hvis du ikke ved, hvordan du skal sortere det. Du kan også læse mere om de forskellige affaldsordninger, som du skal benytte på Frederiksberg.
Hvilke regler gælder for affaldsordningerne og hvad koster affaldet? Læs om reglerne for affald og genbrug på Frederiksberg.
På Bispeengen Genbrugsstation kan du aflevere de fleste typer affald. Du kan også aflevere - men ikke tage - gode, intakte effekter, som enten bliver doneret eller solgt.
Byggeaffald skal anmeldes senest 14 dage før påbegyndelse af byggearbejdet. Herunder finder du regler, information, selvbetjening og vejledninger om byggeaffald.
Nu kan du aflevere dine ødelagte tekstiler ved din bolig. Når tekstilerne er brugt op, og der ikke er andre alternativer, så kan du bruge ordningen for tekstilaffald.
Erhvervsaffald
Her kan du bestille afhentning af affald, ændre i din eksisterende ordning eller indmelde problemer. Du skal være tilmeldt den kommunale ordning for afhentning af restaffald og/eller genanvendeligt affald for at benytte denne selvbetjening.
Her kan du tilmelde dig den kommunale ordning for genanvendeligt affald og/eller restaffald. Før du tilmelder dig, bedes du læse reglerne for, hvornår du som virksomhed, må være tilmeldt den kommunale ordning.
Virksomheder i Frederiksberg Kommune vælger selv deres renovatør. Læs om, hvad Frederiksberg Kommune kan tilbyde afhentning af.
På denne side finder du vores sorteringsguide, hvor du kan søge på et specifikt stykke affald og på den måde få hjælp til at sortere dit affald korrekt som virksomhed. Du kan også læse mere om de forskellige affaldsordninger på Frederiksberg.
På denne side kan du læse, hvordan I som virksomhed kan bruge genbrugsstationen.
Hvis din virksomhed skal flytte jord væk fra en grund, skal I eller grundejeren anmelde det til Frederiksberg Kommune, inden I går i gang. Frederiksberg Kommune opkræver gebyr for jordanmeldelser.
Her kan du finde oplysninger om de miljøregler, der gør sig gældende for virksomheder.
Apoteker og malerforretninger modtager hhv. medicinaffald og malerrester fra borgere på Frederiksberg. Læs her om regler for afhentning og håndteringen af affaldet.
Her kan du læse mere om, hvordan du søger om tilladelse til spildevand og hvilke regler, der gælder i Frederiksberg Kommune.
Bolig
Læs om ældre- og plejeboliger, botilbud til fysisk eller psykisk handicappede og herberger på Frederiksberg.
Du skal melde flytning til kommunen senest fem dage, efter du har skiftet bopæl.
Boligstøtte er et tilskud til huslejen, som du kan søge, hvis du bor til leje. Folke- og førtidspensionister kan også søge tilskud til en ejer- og andelsbolig. Nederst på siden kan du finde et link til, hvor du kan læse mere om boligstøtte.
Som ejer af fast ejendom skal du betale grundskyld.
Her kan du se en oversigt over almene boliger på Frederiksberg og finde referater fra styringsdialogmøder med de almene boligorganisationer og administrationsselskaber.
Her kan du anmelde en ubenyttet bolig og søge om tilladelse til, at en bolig står tom længere end seks uger. Du kan også erklære, hvis en bolig benyttes uden folkeregistertilmelding på adressen.
Vil du overnatte midlertidigt i en bygning, som ikke er godkendt til overnatning, skal du anmelde det.
Kan du og ejer ikke blive enige, kan du anmelde skimmelsvamp til kommunen.
Ejer du en bygning eller en bolig, er det dit ansvar, at oplysningerne i BBR er korrekte.
På denne side kan du læse mere om de ejendomme, som Frederiksberg Kommune har til salg.
Her kan du læse om de regler, der gælder om skel. I tilfælde af uenighed om for eksempel beplantning eller hegn/bevoksning i skel, kan du indbringe en sag for hegnsynet.
Hvis du vil vide, om der er afgjorte og/eller verserende huslejenævnssager på en ejendom på Frederiksberg, kan du på denne side søge efter huslejenævnssager.
Byggeri
Se afsluttede byggesager fra 1854 og frem.
Læs gældende lokalplaner for Frederiksberg, lokalplaner i høring og information om borgermøder.
Inden du søger byggetilladelse, kan du booke en vejledende samtale, for at afklare spørgsmål til og rammer for dit byggeprojekt.
Når du vil bygge eller renovere, skal du i mange tilfælde søge byggetilladelse. Læs mere her.
Se sagsbehandlingstid for byggesager, og hvad du skal betale i gebyr for at få din byggesag behandlet.
Læs om, hvad du skal forholde dig til, når du vil istandsætte en fredet eller bevaringsværdig bygning.
Læs, i hvilke tilfælde du skal anmelde dit bygge- og anlægsarbejde, og hvordan du bedst håndterer miljøforhold.
Nogle byggeprojekter skal i naboorientering eller partshøring, inden du kan få byggetilladelse.
Arkitekturpolitikken identificerer de mange faktorer, der bidrager til den gode arkitektur på Frederiksberg.
Byplanlægning
Frederiksbergstrategien sætter retningen for udvikling af Frederiksberg i de kommende år. Strategien er bygget op om fire temaer og er både en strategi for kommuneplanlægningen og for bæredygtighed (Agenda 21).
Frederiksberg Kommunes kommunalbestyrelse vedtog den 29. april 2024 en ny bystrategi, som skal sætte retning for udviklingen af Frederiksberg i de kommende år.
Læs om de mange igangværende byudviklingsprojekter, der skal sikre, at Frederiksberg fortsat er en attraktiv by at bo og arbejde i.
Kommuneplanen, der blev vedtaget af kommunalbestyrelsen den 14. juni 2021, inklusiv Kommuneplantillæg 4 og 5, der er vedtaget den 2. oktober 2023, er den overordnede plan for kommunens fysiske udvikling.
Områdefornyelse er en indsats, hvor kommuner med støtte fra staten skal medvirke til en positiv udvikling af problemramte byområder. Herunder kan du læse om de dele af kommunen, hvor vi arbejder med områdefornyelse.
På denne side kan du læse mere om de kommende planer for Frederiksberg Hospital.
Det er besluttet, at der i 2024 ikke kommer en ny ansøgningsrunde om byfornyelsesstøtte, hvor ejere af etageejendomme kan søge om tilskud til bygnings- fornyelse og etablering af fælles gårdanlæg.
På kommunens høringsportal kan du give dit input til medlemmerne af kommunalbestyrelsen, inden de træffer deres beslutninger.
Klima og bæredygtighed
Hver kvadratmeter tæller på Frederiksberg. Alle steder, hvor det er muligt, skaber vi mere bynatur til glæde for mennesker og miljø.
Frederiksberg Kommune er godt i gang med at gøre byen mere robust over for klimaforandringerne. Byen tilpasses over for skybrud og mere regn, samt tørke og højere temperaturer.
Hjælp os med at spare på energien på Frederiksberg.
Læs om, hvordan du skal forholde dig til forurenet jord eller hvordan du etablerer jordvarme.
Læs om, hvordan vi fører tilsyn med byens drikkevand og spildevand.
Har du set en rotte eller spor efter rotter eller andre skadedyr, skal du anmelde det til Frederiksberg Kommune.
Læs her, hvis du er generet af luft-, lugt- eller støjproblemer, eller skal have udskiftet eller sløjfet din olietank.
Læs om Frederiksberg Kommunes klimamål og den klimaplan der beskriver kommunens indsatser.
Her finder du meddelelser om dispensationer og afgørelser om miljøforhold. På den måde kan du følge med i, hvad vi giver tilladelse til på Frederiksberg, og hvordan vi har vurderet, om det har konsekvenser for miljøet.
Fredag den 27. september inviterer vi til Social Fællesskabsdag 2024, hvor vi fejrer det frivillige engagement på social- og udsatteområdet og uddeler årets Frivillighedspris.
Har du en god idé til, hvordan Frederiksberg kan blive endnu mere klimavenlig og grøn? Så kan du nu søge om midler til at gennemføre dit projekt. Ansøgningsfristen er den 7. oktober.
Lokalplan 239 for boliger på Nordre Fasanvej 97-99 er endeligt vedtaget.
Tid til nye udfordringer? Så hop ind på vores karrieresite og se hvad vi kan tilbyde dig.
Når du besøger Frederiksberg Borgerservice, skal du bestille tid på forhånd.